Smøre kjeda

Smøre kjeda

Vi får mange spørsmål om hvordan kjeda skal smøres. Og vi får inn mange sykler hvor eieren har vært i overkant ivrig med smøringen. Her har du vår anbefaling for smøring av kjeda.

 

S T E G  1

Ideelt sett bør du starte med et rent drivverk. Men vi vet at de færreste av oss vasker sykkelen like ofte som kjeda må smøres. Vi vasker våre pendlersykler alt for sjelden, mens våre stisykler får bedre behandling og vaskes hver gang de har vært i bruk. 

Det enkle rådet er å smøre kjeda så ofte det er behov for det. Men hvor ofte er egentlig det? Når det begynner å komme en liten metallisk plystrelyd når du trør, da er det på tide å smøre. Det kan nesten høres ut som fuglekvitter🐦 Smør kjeda etter hver vask og når du hører fuglekvitringen. Følg spesielt med etter en regnværsperiode. Lar du være å smøre kjeda vil drivlinjen slites fortere. 

 

S T E G  2

Legg en dråpe olje per ledd. Legg dråpen på innsiden av kjeda så den smører resten av drivlinjen. Hvis du har kjedelås på kjeda så kan det være lurt å starte der så vet du når du har tatt en runde.

 

S T E G  3

Trø kjeda bakover noen ganger så oljen jobber seg inn i kjedeleddene.

Pro tip👩‍🔧 Hvis du har el-sykkel med midtmontert motor, så følger ikke kjeda med når du trør bakover. Hvis tannhjulet er festet med krankdrevbolter, så kan du bruke disse til å trø kjeda bakover. Sett et skrujern eller en bits i hodet på bolten (bruk riktig størrelse bits). Trø bakover og når kranken treffer skrujernet/bitsen, vil kjeda bevege seg.

  

S T E G  4

Bruk en ren klut eller papir til å tørke av overflødig olje.

La sykkelen stå i 3-4 timer så oljen trekker inn og setter seg.

Vi bruker olje fra Muc-Off som er nedbrytbar, så den er bra for deg, bra for sykkelen og bra for miljøet😊 Skal du bruke tørr eller våt olje?

K E E P  O N   T R Å K K I N

18.11.2021 14:48