Vintersykling

Vintersykling

For 10 år siden var det kun de ivrigste av oss som syklet vinterstid. Kanskje var du av dem som kjørte forbi på vei til jobb og tenkte "aldri i livet" mens du satt godt påkledd i en varm bil med setevarmeren på og dagens nyheter på radioen. 

Så kom 2022. Bompenger blir nå innført i Tromsø, drivstoffprisene har skutt i været og vi må alle slå et slag for miljøet.

Kanskje har du børstet støv av en gammel traver eller du har gått til anskaffelse av en elsykkel og du har bestemt deg – denne vinteren skal du sykle til jobben. Du må ta på deg litt mer klær, men du slipper å skrape is, du slipper å koste snø og du kan som oftest parkere rett utenfor døra.

 

S Y N L I G H E T

Som syklist vil du alltid være mer utsatt enn om du kjører bil så det er lurt å ha på klær som gjør deg godt synlig for dine medtrafikanter. Glem for all del ikke refleks. Det er også verdt å merke seg at det er påbudt med lys på sykkelen både foran og bak når det er mørkt ute.

 

G O D T  G R E P 

Gode piggdekk er en forutsetning for å føle seg trygg på vinterveiene. Desto flere pigger, desto bedre grep. Og dess bredere dekkene er, dess flere pigger er det plass til. Vi anbefaler derfor alltid å velge de bredeste piggdekkene det er plass til. Merk at piggdekkene ofte bygger mer enn sommerdekkene, så det er ikke sikkert at du kan bruke samme dimensjon. Ofte får du plass til et bredere dekk foran enn bak og det er bare en fordel. Er du i tvil om hvilke dekk du skal gå for så ta kontakt så kan vi hjelpe deg å finne de beste dekkene til din sykkel. 

Når du kjøper nye piggdekk har disse en innkjøringsperiode på 50 km. Innkjøringsperioden er viktig for at piggene skal sette seg ordentlig i dekket og ikke rives av. Disse 50 kilometerne bør sykles på bar asfalt og du bør ikke bråbremse eller sladde. Bytt derfor heller litt for tidlig enn for sent.

 

V E D L I K E H O L D

Slitasjen på sykkelen om vinteren er høyere enn på sommeren. Salt, sand og grus sliter på drivverket så det er derfor lurt å vaske sykkelen jevnlig. Har du ikke mulighet til å gjøre dette hjemme, kan du selvfølgelig ta sykkelen til oss så gjør vi jobben. Sykkeloljen slites også raskere bort når det er vått ute, så du må nok regne med å legge den på litt oftere. Les mer om hvordan vi anbefaler at du smører kjeda. Har du elsykkel så husk på at batteriet ikke liker å bli ladet når det er kaldt. La det derfor få litt temperatur i seg før du setter det på lading.

K E E P  O N   T R Å K K I N

16.09.2022 16:07