Den Britiske invasjonen - del 1

Den Britiske invasjonen - del 1

Pandemien har ført til at flere har fått øynene opp for de mindre aktørene som produserer in-house og som også kjøper råvarer lokalt. Det aller meste av sykkeldeler produseres fortsatt i Asia.

 

Avstanden til disse råvare- og delerprodusentene gjør den Europeiske sykkelbransjen sårbar. Under pandemien har vi sett leveringstider på 60 uker pluss på sykkeldeler fra Asia sine kjemper. Les mer om dette i innlegget om Den perfekte stormen.

Hope Tech og Unite Co er begge britiske produsenter som produserer sine komponenter in-house av britisk aluminium. De har derfor under hele pandemien produsert og levert sykkeldeler jevnlig. Hope har hatt gjennomsnittlig leveringstid på 4-8 uker under pandemien, i samme periode hvor det eksempelvis har vært (og fortsatt er) 1,5 års ventetid på enkelte komponenter fra andre leverandører.

Som en liten, kvalitetsbevisst aktør i sykkelbransjen, er det lett å stille seg bak andre små, kvalitetsbevisste aktører i bransjen. Hope og Unite er to av dem.

  

U N I T E  C O

Simon oppdaget Unite for et par år siden ved at Unite komponenter stadig dukket opp i poster på Instagram der folk bygde custom sykler. Et Google søk senere og han fant ut at Unite var en liten bedrift i Wales bestående av ivrige syklister som produserte alt av komponenter in-house. Det var interessant! Når man sykler selv har man en en større forståelse for hva som funker, og ikke. En Unite forelskelse var født.

Høykvalitets aluminium

Unite setter kvalitet høyt både når det gjelder verktøy og råmateriale. Alt produseres i britisk aluminimum. Aluminium var i en periode glemt som high-end råmateriale til fordel for karbon. Karbon har sine fordeler, men karbon er også svært kostbart, det er tilnærmet umulig å resirkulere og skader i karbonfibrene kan være usynlig. Fokuset har derfor skiftet til mer bruk av høykvalitets aluminium. Aluminium er mulig å resirkulere, samtidig som det er prisgunstig og likevel opprettholder høy kvalitet. Og ikke minst vil en skade i aluminiumet være synlig. Som syklist trenger du derfor ikke være bekymret for om en vital del av sykkelen plutselig vil gi etter grunnet skade.

Kjærlighet i hver komponent

Det er tydelig at det er litt mer kjærlighet som ligger i produksjonen. Unite komponentene er estetisk fine og ser bra ut på sykkelen. Galleriet på nettsiden til Unite er en eksplosjon i deilige farger og fine bilder.

Unite har kvalitetsprodukter til en gunstig pris. En tilsvarende komponent fra et annet merke koster fort 30 % mer.

Unikt i nord

Det finnes Unite forhandlere over hele verden over, men Tråkk er den eneste forhandleren nord for Oslo og den eneste forhandleren i Norge som lagerfører Unite. Det synes vi er skikkelig gøy og håper vi kan være med å øke kjennskapen til og bruken av Unite komponenter i Nord-Norge.

  

Fortsettelse følger i del 2.

11.02.2022 16:05